Άνδρας ηλικίας 25 ετών

Άνδρας ηλικίας 25 ετών εγκαταλείπει την Ελλάδα για οικονομικούς- επαγγελματικούς λόγους και μεταναστεύει σε χώρα της βόρειας Ευρώπης. Οι σπουδές του τον κάνουν περιζήτητο και δεν δυσκολεύεται να βρει άμεσα εργασία και μάλιστα με πολύ καλές αποδοχές. Το πρώτο διάστημα αρκετά απασχολημένος με την διαμόρφωση της καθημερινότητάς του φαίνεται να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της χώρας που βρίσκεται. 

Όταν ωστόσο αρχίζει η «ρουτίνα» αρχίζει και η δική του κατάρρευση. Αρνείται να σηκωθεί το πρωί για να πάει στη δουλεία του και ανυπομονεί να τελειώσει το ωράριο του για να γυρίσει στο κρεβάτι του. Οι μέρες του διαμορφώνονται αμιγώς γύρω από την εργασία και την επιστροφή του στο σπίτι. Ο περιορισμένος τρόπος ζωής τον οδηγεί σε εκρήξεις θυμού απέναντι στους συναδέρφους αλλά και στα οικεία πρόσωπα του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός του όταν συνομιλεί μαζί τους.

Ζητά βοήθεια όταν αντιλαμβάνεται ότι θέτει πια σε κίνδυνο την θέση εργασίας του λόγω των συχνών ξεσπασμάτων θυμού. Χρειάστηκε μεγάλο διάστημα προκειμένου να επεξεργαστεί την μεγάλη αλλαγή της ζωής του που εμπεριείχε αποχωρισμούς οικείων προσώπων, ενός γνώριμου τρόπου ζωής και στην ουσία αναγκαιότητα να τα δημιουργήσει όλα από την αρχή (είχε βάλει στον «αυτόματο» την διαδικασία της μετανάστευσης μονώνοντας τα συναισθήματά του για να μπορέσει να τα καταφέρει να ανταποκριθεί στα δεδομένα της νέας πραγματικότητάς του. Ο μηχανισμός άμυνας όμως κατέρρευσε.).

Ώθηση να γνωρίσει σταδιακά την χώρα και τους ανθρώπους αυτής προκειμένου να βρει τον τρόπο να αρχίσει να αποτελεί μέρος της και να ενσωματωθεί (κατακλύζονταν από συναισθήματα ξενοφοβίας, φόβο υποτίμησης λόγω της καταγωγής του, φθόνο και θυμό για την ισχυρή οικονομία των ανθρώπων εκεί, αμφιθυμία ως προς την ταυτότητά του αν δηλαδή θα έπρεπε με κάθε τρόπο να κρατήσει «αμόλυντη» την ελληνικότητά του ή αν θα είχε νόημα να αφήσει τον εαυτό του να ζυμωθεί με τους εκεί συμπολίτες του).

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕΣΩ SKYPE

skype logo

Κατεβάστε την εφαρμογή και καλέστε την επαφή s_zarkada ή τηλεφωνήστε στο 6977605735 για να προγραμματίσουμε το skype ραντεβού σας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

calendar new

Καλέστε στο +30 6977605735 για να προγραμματίσετε την συνεδρία σας