Γυναίκα ηλικίας 35 ετών

Γυναίκα ηλικίας 35 ετών απευθύνεται για βοήθεια με αίτημα τις χρόνιες κρίσεις πανικού. Πρώτη φορά εκδήλωσε επεισόδιο πανικού στην εφηβεία (14 ετών). Από τα 16 της χρόνια κατέφευγε στην περιστασιακή χρήση φαρμακευτικής αγωγής σε περιόδους όπου οι κρίσεις της ήταν σε έξαρση. Δεν είχε καταφέρει να απαλλαγεί οριστικά από αυτές και ως εκ τούτου ζούσε ακόμη με τους γονείς της προκειμένου να αισθάνεται ασφαλής όταν «αρρώσταινε».

Άλλαζε τακτικά εργασία υποβάλλοντας την παραίτησή της όταν την κατέκλυζε υπερβολικό άγχος, λόγω της πίεσης που απαιτούσε η εκάστοτε δουλειά, φοβούμενη την επανεμφάνιση των πανικών. Τέλος στην προσωπική της ζωή δεν κατάφερνε να διατηρήσει καμία ερωτική σχέση εφόσον δεν διαπραγματευόταν την πιθανότητα να εγκαταλείψει το πατρικό της σπίτι και να δημιουργήσει δική της ζωή μακριά από τους γονείς της. Την περίοδο που αποφάσισε να δοκιμάσει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της με ψυχοθεραπεία είχε μια σοβαρή σχέση για την οποία επιθυμούσε να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της.

Βασικά ορόσημα της θεραπείας της

  • Η συνειδητοποίηση της εξαρτητικής σχέσης που διατηρούσε με τους γονείς της και η σύνδεση αυτής με το αίσθημα αβοηθητότητας και ανεπάρκειας που την διακατείχε και την καθιστούσε αδύναμη στο να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ενήλικης ζωής
  • Η σταδιακή αποκόλληση κυρίως από την μητέρα της και η στοχοθέτηση μικρών αυτόνομων βημάτων.
  • Νέες εμπειρίες στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις (συντήρηση του εαυτού της και του δικού της πλέον σπιτιού χωρίς την συμβολή των γονιών της, σταθερότητα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή κ.ο.κ.)
  • Η ολοένα και μεγαλύτερη αυτονομία της ασθενούς συρρίκνωνε τα επεισόδια πανικού με την οριστική εξάλειψη τους στο τέλος της θεραπευτικής εργασίας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕΣΩ SKYPE

skype logo

Κατεβάστε την εφαρμογή και καλέστε την επαφή s_zarkada ή τηλεφωνήστε στο 6977605735 για να προγραμματίσουμε το skype ραντεβού σας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

calendar new

Καλέστε στο +30 6977605735 για να προγραμματίσετε την συνεδρία σας