Αγχώδης διαταραχή

Άγχος είναι το συναίσθημα που εκδηλώνει κανείς ως απάντηση σε επικείμενο κίνδυνο. Σε αντίθεση με τον φυσιολογικό φόβο, στο παθολογικό άγχος ο κίνδυνος ή η απειλή δεν έχουν ρεαλιστική- πραγματική βάση, αλλά αμιγώς ενδοψυχική προέλευση, όπως π.χ. ασυνείδητη τραυματική μνήμη, εσωτερική ασυνείδητη σύγκρουση κ.ο.κ.

Το σώμα αντιδρά με ταχυκαρδία, δυσκολία στην αναπνοή, τρέμουλο, εφίδρωση, σφίξιμο ή πόνο στο στήθος. Οι ψυχικές αντιδράσεις από την άλλη εκδηλώνονται με δυσφορικό συναίσθημα επερχόμενου κινδύνου σε συνδυασμό με αίσθημα αδυναμίας του ατόμου να τον αντιμετωπίσει και απουσία αντίληψης της μη πραγματικής υπόστασης της απειλής.

Τα συμπτώματα άγχους στοχεύουν στον εξαναγκασμό του ατόμου να απομακρυνθεί από ένα συγκεκριμένο χώρο, συνθήκη ή κατάσταση που νοηματοδοτούνται ως επικίνδυνα.

Οι αγχώδεις διαταραχές χαρακτηρίζονται από έντονα, χρόνια συμπτώματα άγχους τα οποία προκαλούν σοβαρές διαταραχές στη διάθεση, στη σκέψη και στη συμπεριφορά του ατόμου.

Επίσης είναι πολύ πιθανόν να περιορίζουν ή και να εμποδίζουν τις προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες του.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕΣΩ SKYPE

skype logo

Κατεβάστε την εφαρμογή και καλέστε την επαφή s_zarkada ή τηλεφωνήστε στο 6977605735 για να προγραμματίσουμε το skype ραντεβού σας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

calendar new

Καλέστε στο +30 6977605735 για να προγραμματίσετε την συνεδρία σας