Διαταραχές προσωπικότητας

Οι Διαταραχές της Προσωπικότητας χαρακτηρίζονται από άκαμπτες και δυσπροσαρμοστικές πεποιθήσεις που επηρεάζουν ολόκληρο το φάσμα της ζωής του ατόμου με αποτέλεσμα να δυσλειτουργεί στις τρεις βασικές διαστάσεις της ζωής του την αγάπη, την εργασία και την ευχαρίστηση.

Συχνά το άτομο δεν αντιλαμβάνεται ότι τα προβλήματα προκύπτουν από τον ίδιο του τον εαυτό με αποτέλεσμα να τα αποδίδει στο περιβάλλον του.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι διαταραχών προσωπικότητας με συγκεκριμένα κριτήρια. Σε γενικές γραμμές κατηγοριοποιούνται σε 3 μεγάλες κατηγορίες με τις διαταραχές κάθε μιας από αυτές να παρουσιάζουν κοινά μεταξύ τους στοιχεία.

Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνεται η Σχιζοειδής, η Σχιζότυπη και η Παρανοειδής προσωπικότητα. Τα άτομα αυτά χαρακτηρίζονται ως καχύποπτα, μοναχικά και παράξενα- εκκεντρικά. Στην δεύτερη κατηγορία έχουμε την Οριακή, Αντικοινωνική, Ναρκισσιστική και Ιστριονική προσωπικότητα.

Βασικό γνώρισμά τους η συναισθηματική αστάθεια. Και τέλος στην τρίτη κατηγορία είναι η Αποφευκτική, η Εξαρτητική και η Ιδεοψυχαναγκαστική προσωπικότητα. Εδώ τα άτομα εμφανίζονται περισσότερο αγχωμένα ή φοβισμένα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕΣΩ SKYPE

skype logo

Κατεβάστε την εφαρμογή και καλέστε την επαφή s_zarkada ή τηλεφωνήστε στο 6977605735 για να προγραμματίσουμε το skype ραντεβού σας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

calendar new

Καλέστε στο +30 6977605735 για να προγραμματίσετε την συνεδρία σας