Διαταραχή πανικού

Η διαταραχή πανικού είναι μία από τις πιο συχνές αγχώδεις διαταραχές. Μια κρίση πανικού εκδηλώνεται με δυσάρεστα σωματικά συμπτώματα όπως ταχυκαρδία, πόνο, σφίξιμο ή δυσφορία στο στήθος, εφίδρωση, τρέμουλο, δύσπνοια, ζαλάδα ή και τάση λιποθυμίας, ρίγη ή μυρμήγκιασμα σε διάφορα μέρη του σώματος, έντονο φόβο ότι το άτομο χάνει τελείως τον έλεγχο ή ότι «χάνει το μυαλό του», φόβο ότι «πεθαίνει», αίσθηση πνιγμού, ναυτία, αίσθηση μη πραγματικότητας ή αποξένωσης από τον εαυτό του ή το περιβάλλον του.

Η εμπειρία μιας κρίσης πανικού στη ζωή μας δεν σημαίνει ότι πάσχουμε από διαταραχή πανικού. Εάν ωστόσο για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά από την κρίση, βρισκόμαστε σε συνεχές άγχος και φόβο ότι θα πάθουμε κι άλλη, ανησυχούμε σχετικά με τις πιθανές αιτίες της εκδήλωσής της αποδίδοντάς τες σε παθολογικά αίτια (π.χ. σημάδια εκδήλωσης εμφράγματος ή εγκεφαλικού) και παρατηρούμε σημαντικές αλλαγές στη συμπεριφορά μας που σχετίζονται με το επεισόδιο πανικού (δηλ. αποφυγή ορισμένων καταστάσεων, φόβος να βγούμε από το σπίτι μόνοι κ.λπ.) χρειάζεται να ζητήσουμε βοήθεια.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕΣΩ SKYPE

skype logo

Κατεβάστε την εφαρμογή και καλέστε την επαφή s_zarkada ή τηλεφωνήστε στο 6977605735 για να προγραμματίσουμε το skype ραντεβού σας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

calendar new

Καλέστε στο +30 6977605735 για να προγραμματίσετε την συνεδρία σας