Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη, δεν εμφανίζεται σ' όλους τους ασθενείς με τα ίδια συμπτώματα. Άλλοι είναι θλιμμένοι, απελπισμένοι, απογοητευμένοι και κατακλύζονται από τύψεις και ενοχές, άλλοι παραπονιούνται για πλήθος σωματικών ενοχλημάτων ενώ σε ορισμένους ασθενείς το σύμπτωμα «κατάθλιψη» απουσιάζει από την κλινική εικόνα τους και η καταθλιπτική διάθεση καλύπτεται πίσω από μια μάσκα ευφορίας.

Τις περισσότερες φορές ωστόσο ο ασθενής αισθάνεται θλιμμένος, άκεφος και απογοητευμένος. Συγκινείται εύκολα και ξεσπά σε λυγμούς με ασήμαντα ερεθίσματα της καθημερινότητας (π.χ. μια παρατήρηση από τον εργοδότη του). Δραστηριότητες και ενδιαφέροντα που τον ευχαριστούσαν στο παρελθόν τον αφήνουν αδιάφορο και επιλέγει να τα αποφεύγει. Η αίσθηση της ματαιότητας και της ανηδονίας κυριαρχούν στον ψυχισμό του.

Βλέπει παντού εμπόδια και δυσκολίες ανυπέρβλητες και συνδυαστικά με την έκπτωση της μνήμης, της συγκέντρωσης και της ικανότητας να σκέφτεται όλα του φαντάζουν βουνό. Παραμελεί την εμφάνισή του, αδιαφορεί για τη δουλειά του, απομακρύνεται από γνωστούς και φίλους και κλείνεται στο καβούκι του.

Δυσκολεύεται να κοιμηθεί ή ξυπνά πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να νιώθει διαρκώς κουρασμένος. Η όρεξή του μειώνεται σημαντικά και χάνει βάρος εκτός από κάποιες περιπτώσεις , ιδιαίτερα στις γυναίκες, όπου η όρεξη αυξάνει. Η επιθυμία για σεξουαλική επαφή μειώνεται και συχνά είναι ανύπαρκτη.

Διακατέχεται από έντονο αίσθημα επικείμενου κινδύνου που δεν τον αφήνει να ησυχάσει με αποτέλεσμα διάφορα σωματικά συμπτώματα να συνοδεύουν την αγωνία που τον διαπερνά ( κεφαλαλγίες, μυϊκοί πόνοι κ.ο.κ.) . Την σκέψη του κατακλύζουν μελαγχολικές ιδέες και σε ορισμένες περιπτώσεις σκέψεις αυτοκτονίας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕΣΩ SKYPE

skype logo

Κατεβάστε την εφαρμογή και καλέστε την επαφή s_zarkada ή τηλεφωνήστε στο 6977605735 για να προγραμματίσουμε το skype ραντεβού σας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

calendar new

Καλέστε στο +30 6977605735 για να προγραμματίσετε την συνεδρία σας