Ψυχοσωματικά προβλήματα

Ψυχοσωματικά είναι τα σωματικά συμπτώματα τα οποία, ενώ ως προς τον τρόπο εκδήλωσης τους μοιάζουν με τις αντιδράσεις που προκαλεί μια βιολογική ασθένεια, δεν οφείλονται ωστόσο σε κάποια παθολογική ή οργανική αιτία.

Οι ψυχοσωματικές αυτές αντιδράσεις αποτελούν μια δίοδο έκφρασης απωθημένων δυσάρεστων συναισθημάτων μας, που δε βρίσκουν άλλο τρόπο να εξωτερικευτούν. 

Με μεγαλύτερη συχνότητα τα ψυχοσωματικά συμπτώματα επηρεάζουν το καρδιαγγειακό σύστημα με ταχυκαρδία ή τσιμπήματα στο στήθος, το αναπνευστικό σύστημα με δύσπνοια, ταχύπνοια ή ακόμη και δημιουργία άσθματος, τις διατροφικές συμπεριφορές με εκδήλωση ανορεξικών ή βουλιμικών συμπτωμάτων, καθώς και το ενδοκρινολογικό σύστημα, με την απότομη αυξομείωση των ορμονών στον οργανισμό.

Συχνά προσβάλλεται και το πεπτικό σύστημα με ενοχλήσεις όπως κράμπες στο στομάχι και καούρες έως και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου και σπαστικές κολίτιδες.

Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα εκφράζονται και μέσω του δέρματος με την εμφάνιση εκζεμάτων, τριχόπτωσης, αλλά και λεύκης.

Αφού πρώτα αποκλειστεί η οργανική αιτιολογία των σωματικών εκδηλώσεων τα άτομο καλείται να αναζητήσει την ψυχολογική βάση της εμφάνισής τους και την αντιμετώπιση τους μέσω της ψυχοθεραπευτικής οδού.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕΣΩ SKYPE

skype logo

Κατεβάστε την εφαρμογή και καλέστε την επαφή s_zarkada ή τηλεφωνήστε στο 6977605735 για να προγραμματίσουμε το skype ραντεβού σας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

calendar new

Καλέστε στο +30 6977605735 για να προγραμματίσετε την συνεδρία σας