Νεαρός άνδρας ηλικίας 18 ετών

Νεαρός άνδρας ηλικίας 18 ετών ζήτησε βοήθεια μετά από εμφάνιση καταθλιπτικής διάθεσης συνοδευόμενη από σκέψεις αυτοκτονίας. Η αποτυχία στις σχολικές εξετάσεις για την ένταξή του στο πανεπιστήμιο λειτούργησε ως το εκλυτικό ερέθισμα του συναισθηματικού ξεσπάσματός του. Μεγάλωσε ως το μικρότερο παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας σε ένα περιβάλλον με αυστηρές ηθικές αρχές, μια μητέρα με υψηλές απαιτήσεις από εκείνον και ιδιαιτέρως τιμωρητική όταν δεν επιτύγχανε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της.

Ο νεαρός στην παιδική του ηλικία κατέβαλε προσπάθειες να την ικανοποιεί χωρίς ωστόσο να αισθάνεται ποτέ επαρκής απέναντί της. Σταδιακά από την αρχή της εφηβείας η απόδοσή του στο σχολείο διαρκώς μειώνονταν, ο ίδιος έγινε ένας αντιδραστικός και επιθετικός έφηβος χωρίς στόχους και φίλους. Την αντιδραστικότητα διαδέχτηκε η εσωστρέφεια και ο διαρκής φόβος ότι πάσχει από κάποια νόσο απειλητική προς τη ζωή του.

Οι επισκέψεις σ τους γιατρούς πυκνώνανε με διαρκείς εξετάσεις οι οποίες παροδικά τον καθησύχαζαν αλλά δεν μπορούσαν να τον απαλλάξουν από τις σκέψεις επικείμενου θανάτου. Η όλη ανησυχία για την υγεία του επέφερε θλίψη και έλλειψη επιθυμίας για ζωή.

Βασικοί θεραπευτικοί στόχοι

  • Εστίαση στην δημιουργία μιας καλής σχέσης με τον νεαρό άνδρα προκειμένου να νιώσει εμπιστοσύνη και ασφάλεια για να διαχειριστούμε αρχικά την αυτοκτονικότητά του. 
  • Αναγνώριση και σύνδεση των παιδικών βιωμάτων με την κατάρρευσή του
  • Ροκάνισμα των ανελαστικών αρχών που είχε υιοθετήσει σε σχέση με τον εαυτό του και τους άλλους γύρω του
  • Ανάδειξη των συναισθημάτων του, δυνατότητα έκφρασης αυτών (στην οικογένεια του τα συναισθήματα δεν ήταν ευπρόσδεκτα για τους άνδρες καθώς θεωρούνταν δείκτης αδυναμίας)
  • Ανάπτυξη προσωπικών επιθυμιών (ποιος είναι και πώς θέλει να ζήσει την ζωή του) και δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕΣΩ SKYPE

skype logo

Κατεβάστε την εφαρμογή και καλέστε την επαφή s_zarkada ή τηλεφωνήστε στο 6977605735 για να προγραμματίσουμε το skype ραντεβού σας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

calendar new

Καλέστε στο +30 6977605735 για να προγραμματίσετε την συνεδρία σας